Sådan bruges Android-appen

Her er en gennemgang af, hvordan man bruger Android-appen til Intempus.

Hvis du er iPhone-bruger, skal du gå til denne guide i stedet.

Du kan enten læse siden her fra toppen, men du kan også springe frem til det ønskede emne ved at klikke på et af disse links:

1. Indberet arbejde

2. Indberet kørsel

3. Indberet vareforbrug

4. Kopier forrige dag

5. Alle sager

6. Ugerapport

7. Min profil

0. Installer app´en på din telefon.

Du skal først og fremmest have hentet og installeret Intempus-appen til din telefon.

Som Android-bruger, skal du downloade appen fra Google Play

1. Log ind

Når du har installeret og startet app´en, er du klar til at logge ind.

Indtast dit brugernavn og adgangskode.

Tryk derefter på "Log ind".

Hvis du endnu ikke har fået brugernavn/adgangskode, skal du henvende dig til jeres firmas Intempus-administrator.

Knappen "Opret virksomhed" bruges til at oprette en ny demonstationskonto hos Intempus - den skal du ikke bruge.

2. Forsiden

Når du er logget ind, kommer du til app-forsiden.

Her vil du fremover få vist dagens indberetninger (hvis du har foretaget nogen), og på hvilken sag, du senest har indtastet timer.

Du kan på plus-tegnet i nederste højre hjørne gå direkte til at indrapporteringsmenuen.

Du kan også klikke på de tre horisontale streger i øverste venstre hjørne for at gå til hovedmenuen.

Tryk nu på plus-tegnet for at åbne indrapporteringsmenuen.

3. Indberetningsmenuen

Når du på forsiden trykker på plus-knappen i nederste højre hjørne, åbnes "Indberetningsmenuen".

Her ser du indberetningsmenuen.

Herfra kan du indberette arbejde (timer), kørsel (km) og vareforbrug.

Du kan også klikke på "Kopier i går" - så laver du en kopi af dine indberetninger fra dagen før.

Vi trykker nu på "Indberet arbejde"

4. Indberet arbejde - Vælg kategori

Efter du har trykket på "Indberet arbejde" i menuen, vil du blive ført igennem de 4 følgende sider:

1. Vælg kategori

2. Vælg sag

3. Vælg arbejdstype

4. Indberet arbejde.

Først og fremmest skal du vælge, hvilken "Kategori" din indberetning hører under.

I billedet til venstre herfor, vælger vi nu "1. Kundearbejde".

Hvis du kommer til at vælge forkert, kan du på næste side trykke på pilen i øverste venstre hjørne for at ændre dit valg.

5. Indberet arbejde - Vælg sag

Nu skal du vælge, hvilken "sag", du skal indberette på.

En sag kan både være en arbejdsopgave, der afsluttes på et tidspunkt, men det kan også blot være en åben sag for en kunde, hvis der løbende skal indrapporteres.

Vi vælger nu her sagen "123, Elevator - Syd" for kunden Salandia.

6. Indberet arbejde - Vælg arbejdstype

Efter du har valgt sag, skal du nu vælge hvilken "Arbejdstype" din indrapportering omhandler.

Vi vælger her "Alm. timer".

7. Indberet arbejde - Indberet arbejde.

Til sidst i vores timeindberetning, skal vi nu indtaste "Antal (timer)".

Andre gange, alt efter jeres opsætning, skal der i stedet for antal timer indtastes start- og sluttidspunkt.

Du kan også ændre dato og tilføje "Bemærkninger".

Efter vi her har indtastet antal timer (7 stk), trykker vi nu på "Bemærkninger".

8. Indberet arbejde - Bemærkninger

Her er et eksempel på en bemærkning tilknyttet en timeindrapportering.

Når du er færdig med at indtaste din bemærkning, skal du trykke på fluebenet oppe i højre hjørne for at godkende.

9. Indberet arbejde - Oversigt

Efter du har gemt din indberetning, bliver du sendt til forsiden af appen.

Her kan du nu se din nye indberetning.

Hvis du vil redigere i din indberetning, trykker du blot på linien og du får lov til at redigere.

Du kan bladre frem eller tilbage mellem dage ved enten at trykke på pilene til højre eller venstre for teksten "I dag", eller ved at slide til højre eller venstre på teksten.

Hvis du vil lave en ny indberetning, trykker du igen på plus-tegnet i nederste højre hjørne, og vælger igen "Indberet arbejde".

Gå til toppen af siden

10. Indberet kørsel- Forsiden

Efter du er logget ind i appen, får du vist "Forsiden".

Vi skal nu prøve at indberette kørsel - dvs. de antal kilometer, der er kørt i forbindelse med en bestemt sag.

Start med at trykke på de plus-tegnet i nederste højre hjørne og derefter på "Indberet kørsel"

11. Indberet kørsel - Vælg sag

Nu skal du vælge på hvilken "sag", du skal indberette kørte kilometer.

En sag kan både være en arbejdsopgave, der afsluttes på et tidspunkt, men det kan også blot være en åben sag for en kunde, hvis der løbende skal indrapporteres.

Vi vælger nu her sagen "123, Elevator - Syd" for kunden Salandia.

12. Indberet kørsel - Indberet kørsel

Efter du har valgt "sag", kommer du til denne skærm.

Her skal du nu vælge:

Startsted

og

Slutsted

Tryk først på teksten "Startsted".

13. Indberet kørsel - Vælg startsted

Efter tryk på "startsted", åbner menuen, som du kan se her til venstre. Her skal du nu vælge mellem:

Kundeadresse:
Hvis der er tilknyttet en adresse til kunden i Intempus, vil den ved tryk her blive indsat som startsted.

Min placering:
Vha. telefonens GPS-modtager findes og indsættes din aktuelle position.

Sagsadresse:
Hvis der er tilknyttet en adresse til sagen i Intempus, vil den ved tryk her blive indsat.

Søg adresse:
Her indtaster og søger du på internettet efter den relevante adresse.

I vores eksempel trykker vi nu på "Min placering".

14. Indberet kørsel - Vælg Slutsted

Efter du har valgt "Startsted", kommer du tilbage til kørselsindberetningsoversigten, hvor startadressen nu er indsat.

Nu skal du trykke på feltet "Slutsted".

15. Indberet kørsel - gennemse og godkend.

Når du trykket på slutsted åbner menuen, som du kan se her til venstre. Her skal du nu vælge mellem:

Hjemmeadresse:
Det er jeres firmaadresse.

Kundeadresse:
Hvis der er tilknyttet en adresse til kunden i Intempus, vil den ved tryk her blive indsat.

Min placering:
Vha. telefonens GPS-modtager findes og indsættes din aktuelle position.

Sagsadresse:
Hvis der er tilknyttet en adresse til sagen i Intempus, vil den ved tryk her blive indsat.

Søg adresse:
Her indtaster og søger du på internettet efter den relevante adresse.

Her trykker nu vi på "Kundeadresse"

16. Indberet kørsel - vælg slutsted

Når du har indsat "Startsted" og "Slutsted", kan du til- og fravælge henholdsvis.

1. "Beregn afstand":
Hvis den er slået til, beregner appen selv afstanden mellem de indtastede adresser.
Hvis den ikke er slået til, skal man selv indtaste antal kilometer i feltet "Afstand (km)".

2. "Tilføj retur afstand": Hvis den er slået til, fordobles km-antallet.

Når du er tilfreds med dine indtastninger, klikker du på Fluebenet i øverste højre hjørne.
Så er din kørselsindberetning sendt til administrationssiden.

17. Kørsel - oversigten

Når du har indsendt din kørselsindberetning, sendes du tilbage til forsiden.

Der kan du nu se din indsendte kørselsrapportering.

Hvis du vil redigere den, trykker du blot på linien, redigerer og gemmer igen.

Gå til toppen af siden

18. Indberet vareforbrug - hovedmenuen

Nu skal vi prøve at indberette vareforbrug - dvs. varer eller materialer brugt på en bestemt sag.

Fra hovedmenuen skal du trykke plusset i nederste højre hjørne og derefter på "Indberet vareforbrug".

19. Indberet vareforbrug - vælg sag

Efter du har valgt "Indberet vareforbrug", skal du nu vælge den sag, hvor varerne er blevet brug.

Her vælger vi "123, Elevator - Syd" for kunden Salandia.

20. Indberet vareforbrug - vælg varer

Når du har valgt til hvilken sag, vareforbruget skal tilknyttes, skal du nu finde og vælge de aktuelle varer.

På forsiden af "Vælg vare", får du vist dine mest anvendte varer, men du kan også søge efter varen i toppen af skærmen eller få vist alle varer ved tryk på "Find flere varer".

Tryk nu på "Find flere varer" og du får vist en liste over alle varer.

21. Indberet vareforbrug - se flere varer

Når du har trykket på "Find flere varer" får du vist en oversigt over alle varer.

Du skal nu trykke på knappen ud for de ønskede varer og derefter indtaste antal på linien nedenunder.

Hvis du trykker og holder fingeren nede på kurven oppe i højre hjørne, får du i en parantes vist de foreløbigt tilvalgte varer.

Efter du har valgt alle varerne, skal du trykke på "kurv" oppe i højre hjørne.

22. Indberet vareforbrug - se kurv og gem

Når du har trykket på kurven oppe i højre hjørne, kommer du ind i kurven, hvor du kan se alle dine foreløbigt tilvalgte varer.

Du kan nu slette i og redigere din vareindberetning - hvis du vil tilføje flere varer, skal du trykke på pilen i øverste venstre hjørne, tilføje varen og derefter trykke på kurven i øverste højre hjørne igen.

Når du er tilfreds med dit varevalg, skal du trykke på fluebenet i øverste højre hjørne.

Så indsendes din vareindberetning.

23. Indberet vareforbrug - forsideoversigt

Efter du har gemt, sendes du tilbage til forsiden, hvor du kan se din vareindberetning under dagens indberetninger.

Hvis du vil redigere i vareindberetningen, skal du blot trykke på varelinien.

Gå til toppen af siden

24. Kopier forrige dag

Hvis du skal lave samme timeindrapportering som dagen før, kan du ved klik på plusset i nederste højre hjørne og derefter tryk på "Kopier forrige dag", lave en kopi af foregående dags timeindrapportering.

25. Hovedmenuen - overblik

På forsiden kan du trykke på de tre streger oppe i venstre hjørne for at åbne hovedmenuen.

Her kan du vælge mellem:

A. Forside - her sendes du til forsiden

B. Alle sager - overblik over alle sager.

C. Ugerapport - ugeoversigt over indberetninger.

D. Min profil - rediger dit navn, telefonnummer, adgangskode m.m.

E. Log ud - her logges du ud af appen.

Tryk nu på "Alle sager"

26. Alle sager - oversigt

Her er et eksempel på en oversigt over alle sager.

Hvis et sagsnavn er meget langt, er der ikke plads til at vise hele navnet.
Men hvis du trykker og holder din finger nede på navnet, vil hele navnet blive vist i bunden af siden (som på billedet her til venstre).

27. Vælg sag fra oversigten over "Alle sager"

Vi prøver nu at klikke på sagen "123, Elevator Syd" for kunden Salandia, for at få vist detaljer om denne sag.

28. Alle sager - sagsoversigt

Nu er vi inde på vores sag.

Der kan du se, hvor mange timer og kilometer, du har indberettet på sagen.

Du kan også trykke på "Sagsinformation" for at se flere detaljer om sagen - som fx. adresse, telefonnummer og bemærkninger.

Klik nu på tilbage-pilen oppe i venstre hjørne og derefter de tre streger for at åbne hovedmenuen.

Gå til toppen af siden

29. Ugerapport

Fra hovedmenuen kan du også vælge "Ugerapport" - her kan du få et samlet overblik over alle dine tidligere indberetninger fordelt på uger.

Tryk nu på "Ugerapport"

30. Ugerapport - oversigten

Her ser du nu oversigt over antal timer du har indrapporteret i løbet af de seneste uger.

Du kan klikke dig ind på hver uge, for at se hvilke sager de enkelte timer er indberettet på.

Vi trykker nu på "Uge 12"

Gå til toppen af siden

31. Ugerapport - enkelt uge

Her er oversigt over alle indberetninger fra uge 12.

Man kan nu klikke på hver indberetning for at redigere eller slette den.

Du kan ved tryk på plusset til venstre for hver af dagene tilføje en ny indberetning til denne dag.

Tryk nu på pilen tilbage oppe i venstre hjørne og derefter de tre streger oppe til venstre.

Gå til toppen af siden

32. Min profil

Under menupunktet "Min profil" kan du redigere dine stamoplysninger.

Klik på "Min profil"

33. Min profil - rediger

Her kan du nu ændre dine stamoplysninger, såsom e-mail, telefonnummer og adgangskode.

Klik på blyanten oppe i højre hjørne for at begynde redigeringen.

Du kan også ændre din adgangskode til appen, ved tryk på de tre prikker oppe i højre hjørne.

Gå til toppen af siden