Akkord: gøre sag til akkord-sag

I foregående artikel beskrev vi opsætningen af de to måder at lave akkord-arbejde på i Intempus:

A. hvor der både indrapporteres akkordtimer + det udførte arbejde (som fx. 5 kvadratmeter fliser lagt).

B. hvor der udelukkende indrapporteres akkordtimer.

I denne artikel beskrives, hvordan man gør en sag til en akkord-sag i administrationen for de to forskellige akkordtyper.

Gøre sag til akkordtype A.: hvor der både indrapporteres akkordtimer + det udførte arbejde (som fx. 5 kvadratmeter fliser lagt).

1. Opret sagen som normalt: a. klik på "Sager" i top-menuen, b. klik på knappen "Opret sag", c. udfyld alle relevante felter og klik på "Opret".

2. Klik nu på den nyoprettede sag og derefter på fanebladet "Arbejdstyper" - så åbnes tilsvarende vindue som herunder:

Her skal der vælges, hvilke arbejdstyper, der skal kunne indberettes på denne bestemte sag.
a. Fjern fluebenet oppe til venstre ved "Alle arbejdstyper er aktiveret".
b. Sæt flueben ude til højre for hver arbejdstype, der skal kunne indberettes med og klik på "Gem".
c. Ret evt. "Stykprisen" for arbejdstyperne ved at klikke på de relevante linier og indtast den ønskede stykpris for arbejdstyperne på denne sag.
d. Der skal altid tilvælges en arbejdstype med enheden "Timer" og med flueben i "Akkord" (se foregående artikel).

Nu kan medarbejderne begynde at indrapportere deres akkord-arbejde på sagen.
Se evt. denne guide: Akkord: hvordan registrerer jeg akkordopgørelse som medarbejder?

Når arbejdet er færdigt, skal akkordsummen deles mellem medarbejderne.
Det bliver forklaret i næste artikel: Akkord: opgørelse af akkordsum

Gøre sag til akkordtype B.: hvor der udelukkende indrapporteres akkordtimer.

1. Opret sagen som normalt: a. klik på "Sager" i top-menuen, b. klik på knappen "Opret sag", c. udfyld alle relevante felter og klik på "Opret".

2. Der skal nu tilknyttes en akkordsum til sagen: a. klik på "Rapporter" i topmenuen. b. klik på den grønne knap "Tilføj indberetning", og nedenstående vindue åbnes.

Udfyld felterne: Vælg medarbejder (fx projektlederen på sagen), indtast startdato og vælg den relevante sag. Du skal i feltet "Arbejdstype" vælge "Akkordsum" og i feltet "Antal" skrive akkordsummen i kroner.

Klik til sidst på "Opret".

Nu kan medarbejderne begynde at indrapportere deres akkord-arbejde på sagen.
Se evt. denne guide: Akkord: hvordan registrerer jeg akkordopgørelse som medarbejder?

Når arbejdet er færdigt, skal akkordsummen deles mellem medarbejderne.
Det bliver forklaret i næste artikel: Akkord: opgørelse af akkordsum