Android: Bifoga bilder och dokument till inrapportering

Om ni vill kunna bifoga bilder och dokument till era inrapporteringar ska ni först och främst kontakta oss för att få funktionen aktiverad. Skriv eller ring till oss på 018-800 80 16.

Guide till bifogande av bilder och dokument

1. Gör en inrapportering som vanligt, men i det sista steget, där du sparar inrapporteringen, finns det nu en ny ikon - ett gem längst ned i högra hörnet.

Tryck på gemet för att lägga till en bild eller ett dokument

2. Du kan nu välja om du vill öppna telefonens kamera eller bläddra bland filerna på telefonen.

Välj "Öppna kamera" för att ta en ny bild till din inrapportering

3. Första gången du bifogar en fil kommer du bli ombedd att ge appen åtkomst till telefonens kamera och filer. Tryck här på "Tillåt"

4. Nu öppnas telefonens kamera och du kan ta en bild av önskat motiv att bifoga. När du har tagit ditt foto kommer du tillbaka till Intempus-appen, där du nu i botten kan se att din bild har bifogats.

Bilden ges automatiskt ett namn av telefonen - det är ännu inte möjligt att ändra filnamnet.

Du kan bifoga fler bilder genom att trycka på gemet.

Om du ångrar bifogningen trycker du helt enkelt på tillbaka-pilen i skärmens övre vänstra hörn och väljer samma aktivitet som tidigare - så är bilden inte längre bifogad.

5. Om du vill bifoga en befintlig bild eller ett dokument ska du i stället för "Öppna kamera" trycka på "Bläddra bland filer".

6. Nu öppnas telefonens filhanterare, där du ska trycka dig fram till den önskade filen, bocka i rutan för att välja filen, och trycka på "Ok"

7. Nu är filen bifogad och visas i botten av skärmen.

Du kan tillföra flera filer genom att trycka på gemet.

Om du är färdig med att bifoga filer, och du är nöjd med din inrapportering, trycker du på bocken uppe i skärmens övre högra hörn för att spara din inrapportering.

8. När du sparat din inrapportering skickas den tillsammans med den bifogade filen/filerna till administrationen.